Skip to main content

Κομμάτι 19 - Θεωρία 3

Κάποτε σκέφτηκα πως θα ήθελα πάρα πολύ να υπήρχε ένα μηχάνημα που να σου έδειχνε κάθε στιγμή που μπορεί να έχεις περάσει σε κοινό χώρο -χωρίς να το ξέρεις- με έναν άνθρωπο που κάποτε κατέληξε να είναι σημαντικός στη ζωή σου.

Να σου έδειχνε αν κάποτε διασταυρωθήκατε σε ένα φανάρι, ή αν φάγατε ένα τραπέζι δίπλα σε μια ταβέρνα, αν είχατε αράξει στην ίδια παραλία, αν περιμένατε στο πλήθος να διασχίσετε το ίδιο φανάρι ή αν παίξατε την ίδια στιγμή σε μια παιδική χαρά.
Παλιά πίστευα πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και καμία γνωριμία δεν γίνεται χωρίς να υπάρχει απώτερος σκοπός.
Όταν αυτό το τοπίο καθάρισε και είδα πως όλα τυχαία είναι, ήθελα ακόμα περισσότερο να ξέρω πόσες και ποιες ίσως να ήταν εκείνες η τυχαίες στιγμές. Άραγε, ανταλλάξαμε ποτέ ένα βλέμμα; κι αν αυτό είναι που μας φέρνει κοντά τελικά; το μυαλό μας αποθηκεύει την εικόνα και τη μυρωδιά κάποιου τυχαία, χρειάζεται χρόνια να την αποκωδικοποιήσει και όταν κάποτε ξανά συναντηθούμε, το μυαλό θυμάται και σε οδηγεί εκεί. Το μυαλό θυμάται....
Ίσως αν σε είδα κάποτε για λίγο σε μια παραλία, το μυαλό να θυμάται. Μα πως να ξεχάσει…
Είδα ένα όνειρο απόψε. Ένας άνθρωπος που δεν συμπαθώ χωρίς να έχω λόγο να μη συμπαθώ, γελώντας ικανοποιημένα, μου κατέστρεψε ένα όνειρο μιας τελευταίας ελπίδας και μου έσπασε την καρδιά. Κάθε σημείο εκείνου του ονείρου ήταν τόσο απόλυτα μεταφρασμένο μέσα στην πραγματικότητά μου.
Το μυαλό ξέρει. Το μυαλό ξέρει καλύτερα από εμάς. Δεν υπάρχει πρόβλεψη της μοίρας. Το μυαλό τα ξέρει όλα. Γιατί κινούμαστε, μηχανικά και ψυχολογικά. Γιατί κάτι έρχεται, γιατί φεύγει, πότε και αν το διώχνουμε εμείς.
Ένας άνθρωπος που δε συμπαθώ χωρία να έχω λόγο να μη συμπαθώ. Κι αυτή ίσως είναι η αντίστοιχη αποκωδικοποίηση Κάπου κάποια ανάμνηση κάποτε, μια μυρωδιά ή ένα βλέμμα, το μυαλό το έπιασε, χρειάστηκε χρόνια να το αποκωδικοποιήσει και όταν κάποτε τυχαία ξανά συναντηθήκατε, σου είπε, όχι Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να μείνει μακριά.
Ποτέ μα ποτέ δεν έχω νιώσει -χωρίς να καταλαβαίνω γιατί- το να μην συμπαθώ έναν άνθρωπο και να μην επαληθευτώ από τις πράξεις του για το γιατί ένιωθα έτσι απέναντί του. Ο χρόνος μου φέρνει το λόγο.
Έτσι την είδα κι εκείνη, σικ και μεγαλόπρεπη, “φίλη” για κάποιους που ίσως να μην είχαν ξανασυναντηθεί, ίσως να μην βρήκε το χρόνο το μυαλό τους να αποκωδικοποιήσει Μα μέσα της όχι όμορφη.
Άραγε, όσο πιο έντονα νιώθεις για κάποιον, τόσες περισσότερες φορές να είχε αρπάξει ο ένας από τον άλλον εικόνες και μυρωδιές; και αν κάποιος σε αγαπήσει με όλη την έννοια που έχει καταλάβει την αγάπη, μήπως το μυαλό έψαξε σα λαγωνικό να βρει αυτή την ουσία που τόσο ταίριαξε στην χημεία του. Μήπως δεν ψάχνουμε το άλλο μας μισό τυχαία. Η αν δε το ψάχνουμε, να είναι μόνο το σώμα αυτό που νομίζει ότι επαναπαύεται
Κι αν δε σ’ αγαπάει πια ή μάλλον, αν δε σ’ αγάπησε στ’ αλήθεια ποτέ;
Όλα είναι μόνο θεωρίες.
Αλλά το μυαλό, ξέρει.

Comments

Popular posts from this blog

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΖΗΣΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΕΙΔΗ ΛΑΜΒΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΑΖΟΥΝ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΥΡΙΚΟ/ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (οσο πραγματικα μπορει να ειναι τα ζώδια τέλος πάντων, ανάλογα με το πόσο πιστεύει ο καθένας) ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΓΩ ΑΤΟΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΖΩΔΙΩΝ... ΤΟ ΕΞΗΓΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΔΗΛΑΔΗ SERIOUSLY, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΗΛΙΘΙΑ COMMENTS ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ/ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΤΛ! ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΑΛΑΦΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ... Love JNM!
Αυτό το κείμενο δεν έχει να κάνει με τα ζώδια όπως τα γράφουν τα περιοδικά ή όπως τα περιγράφουν οι αστρολόγοι. Έχει να κάνει με τα ζώδια όπως τα έχω ζήσει εγώ. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο κάποια ζώδια θα έχουν μεγαλύτερη ανάλυση και κάποια όχ…

Things MY life taught me

Όταν θες να είσαι κάπου στην ώρα σου, θα συμβεί το οτιδήποτε για να αργήσεις, σκουπιδιάρικο μπροστά σου, ατύχημα στην Κηφισίας, πορεία στο κέντρο. Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική λύση του να ξεκινήσεις πολύ νωρίτερα με αποτέλεσμα να φτάσεις 20 λεπτά πριν το ραντεβού και να περιμένεις…και τελικά να σε στήσουν.Τα φανάρια είναι πάντα πράσινα όταν θες ν’ αλλάξεις το cd, ή να βρεις το κινητό σου στη τσάντα, ή να βάλεις lipgloss.Όταν χαλάει η σύνδεση στο internet, σκέφτεσαι ένα εκατομμύριο πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις αν είχες δίκτυο. Με αποτέλεσμα όχι μόνο να φρικάρεις που δεν μπορείς να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου, αλλά να νιώθεις και τρόμο που είσαι τόσο εξαρτημένος από την τεχνολογία. Βέβαια, με το που θα αποκατασταθεί η βλάβη, θα μπεις δέκα λεπτά στο facebookκαι στη συνέχεια θα βαριέσαι που δεν έχεις τίποτα να κάνεις στο ιντερνετ και θα αναρωτιέσαι ποια ήταν όλα αυτά τα χιλιάδες πράγματα που είχες να κάνεις μια…

Κομμάτι 21 - The .D. Issues

Πέμπτη δημοτικού πρέπει να ήμουν όταν έχασα τον πατέρα μου. Για εμένα, ήταν μια μέρα σαν όλες τις άλλες. κάποιος άγνωστος κύριος πέθανε. Η μαμά μου με αγκάλιασε και μερικές μέρες μετά, με ντύσανε να πάμε στο 1ο νεκροταφείο -γκράντε κηδεία- να χαιρετίσουμε. Θυμάμαι να πλησιάζουμε στο χώρο που ήταν το φέρετρο. Είδα τη νονά μου και της έσκασα χαμόγελο γιατί με είχαν μάθει να δείχνω χαρούμενη όταν βλέπω τη νονά μου. Εκείνη δε χαμογέλασε πίσω κι εγω ατάλαβα οτι έκανα μαλακιάρα γιατί είμαστε σε κηδεία. Και στις κηδείες δε σκάνε χαμόγελα επειδή βλέπουν κάποιον. Κι εγώ ήμουν το τιμώμενο πρόσωπο εκεί. Αυτό που θα έπρεπε να είναι το πιο θλιμμένο. Μετά απο αυτό η γιαγιά μου με πήρε να πάμε βόλτα να δούμε την αρχιτεκτονική και τους τουριστικού ενδιαφέροντος τάφους της Αλίκης και του Ανδρέα. Θεώρησε πως είμαι πολύ μικρή για να βρίσκομαι παρούσα σε αυτό. Στη συνέχεια καθίσαμε έξω και ήρθε η ετεροθαλής αδερφή μου που ίσως να ήτανε και 30 τότε, να δει τι κάνω. με είχε δει άλλη μια φορά στη ζωή της κ…