Skip to main content

Tα παραμύθια του Disney... The stories uncovered


Μερικές φορές, ξανά βλέποντας μια παιδική ταινία ως ενήλικος, παρατηρείς πράγματα τα οποία δε θα μπορούσες να καταλάβεις ως παιδί. Αποφάσισα λοιπόν να πάρω μερικά από τα κλασικά παραμύθια Disney, και να τους δώσω μια διαφορετική ερμηνεία, που αντικατοπτρίζει περισσότερο τον αληθινό κόσμο και όχι αυτό των παιδιών.


Σταχτομπούτα

Ξεκινάω λοιπόν με το παραμύθι ύμνος στον μαλάκα. Και με τις 2 έννοιες. Θα σας εξηγήσω αμέσως.
Απο τη πλευρά της Σταχτομπούτας, το μόνο που βλέπουμε, είναι μια γκόμενα με προσωπικότητα επιπέδου χαμηλότερου και απο της πατάτας!! 
Αντί να διεκδικήσει αυτό που ήταν δικό της, άφησε τη μητριά και τα άλλα 2 σιχάματα, τις κόρες της,
να την ποδοπατήσουν και να την κάνουν δούλα. Κι αυτή σα μαλάκας εξακολουθούσε να είναι γλυκιά και αγαπητή και να τους κάνει τις μπουγάδες. 
Κι εδω πάμε στη δεύτερη κατηγορία μαλάκα. Ο πρίγκιπας της Σταχτομπούτας είναι το μεγαλύτερο αρχίδι του κόσμου. Εμ έλειπε το ταξιδάκι του, εμ γύρισε πίσω και ο μπαμπάκας του οργάνωσε το τρελό πάρτυ με όλα τα γκομενάκια στημένα, εμ γνώρισε το μωρό τη Σταχτομπούτα, το γοβάκι όμως ούτε καν μπήκε στο κόπο να πάει μόνος του να ψάξει σε ποια ανήκει!!!!
Έβαλε εκεί τον Δούκα να τρέχει γέρος άνθρωπος να του βρει τη γκόμενα. Στη καραπουτσακλάρα του ο πρίγκιπας. Ποιό lazy πρίγκιπας δεν παίζει. Ούτε καν που χρειάστηκε να πολεμήσει έναν δράκο,΄ένα τέρας, κάτι. Καταλαβαίνεται λοιπόν γιατί έγινε αυτός ο γάμος; γιατί ο πρίγκιπας είναι ο τύπος που θέλει να τα κάνουν όλα οι άλλοι γι' αυτόν, και η Σταχτομπούτα είναι η γκόμενα υποχείριο. Σίγουρα στα ταξιδάκια του τη κερατώνει ασύστολα με τίποτα Ταιλανδέζες, και αν δεν του χει ζεστό φαί θα της χώνει και κάνα σφαλιαρίδι. Fail Σταχτομπούτα.

Ηθικό δίδαγμα: Ασε τους άλλoυς να σε κάνουν ότι θέλουν και μη πείς κουβέντα!! και αν είσαι αρκετά τυχερή και έχεις καταπληκτική φωνή και ζωάκια για φίλους, θα καλοπαντρευτείς.




Μικρή Γοργόνα

Η Άριελ είναι ο ορισμός του κακομαθημένου. Ένα χέρι βρωμόξυλο ήθελε απο τον βουτυρο-Τρίτωνα, όχι να της γαμήσει τα μπιχλιμπίδια.
16 χρονών μαλακιστήρι, αντί να τελειώσει το σχολείο να μπει σε κάνα ΤΕΙ διοίκησης επιχειρήσεων να αναλάβει το βασίλειο των θαλασσών, ήξερε μόνο να θέλει, να θέλει, να θέλει. Το λέει και μόνη της άλλωστε στο τραγούδι της, οτι θέλει συνεχώς κι άλλα πραγματάκια απο τον κόσμο των ανθρώπων. Ο Έρικ απο την άλλη είναι ο μεγαλύτερος κάγκουρας πρίγκιπας που υπάρχει. Ολόκληρος γαλαζοαίματος και κυκλοφορεί με ένα ανοιχτό πουκαμισάκι. Σίγουρα τις πέμπτες παίρνει το άλογο για κόντρες γύρω απο τη παραλιακή του κάστρου. Αυτός ο γάμος να μου το θυμηθείτε οτι δε θα φτουρίσει μία. Η κακομαθημένη Άριελ και ο πρίγκιπας που θέλει τις βολτάδες του, τη μουσικούλα του και το σκύλο του. Τον είδε και η άλλη μια φορά μισοπνιγμένο και τον αγάπησε. ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ μωρή. Αφήστε που η μόνη σέξυ γκόμενα στη ταινία είναι η mamasita Ούρσουλα, που μοιάζει σαν τσατσά-Σπεράντζα Βρανά, και σίγουρα στα ενδιάμεσα απο τα σατανικά της σχέδια βάζει τα χέλια να τη γλύφουν.
Και για να τελειώνουμε με δάυτο το παραμύθι, θυμάστε οτι στο τέλος ο μπαμπάκας την κάνει άνθρωπο ε; δηλαδή όλος αυτός ο χαμός για το τίποτα. Ο μαλακο Τρίτωνας μπορούσε εξ αρχής να της δώσει τα κωλοπόδια. Και μετά λέει οτι θα του λείψει κι όλας. Τι θα σου λείψει ρε μαλάκα, αφού είσαι τόσο παντοδύναμος, δίνε και στον άλλο ουρά, να έρχονται τα σαββατοκύριακα στο βυθό να τρώτε όλοι μαζί. Αλλά βέβαια, μια χαρά του κατσε που το φορτώθηκε άλλος το μαλακισμένο!

Ηθικό δίδαγμα: Σπάσε τα νεύρα των γονιών σου για να γίνει το δικό σου και αν δε σ'αφήνουν, πήγαινε να φας τα μούτρα σου anyway, και αν έχεις καταπληκτική φωνή και ζωάκια για φίλους, θα έρθει ο μπαμπάς σου να σε σώσει.




Αλαντίν

Ααααα.... το παραμύθι ελληνικός κινηματογράφος. Το φτωχό πρεζάκι που θέλει την πλούσια μεγαλοκόρη. Αν υπήρχε διαγωνισμός ''Βουγιουκλάκεια'', σίγουρα θα κέρδιζε την πρώτη θέση. Κατα τ' άλλα πρέπει όλοι να παραδεχτούμε οτι τη παράσταση την κλέβει το Τζίνι και οτι κακώς δεν του δώσανε το δικό του sitcom να πρωταγωνιστήσει. Ο Τζαφαρ απο την άλλη, είναι ο μεγαλύτερος πορνόγερος που χει εμφανιστεί σε παιδική ταινία. Τα βράδια σίγουρα τριγυρνάει στα στενάκια της Άγκραμπα και ψωνίζει ανήλικες πόρνες για να ικανοποιήσει τις διαστροφές του. Και ας μην υποκρινόμαστε οτι δεν βλέπουμε πως κοιτάζει την Γιασμίν οταν την κάνει σκλαβάκι του. Με τη πούτσα στο λαιμό είναι όλη την ώρα. Όσο για το ζεύγος, οι προβλέψεις μου είναι ντεμί. Απο τη μια σκέφτομαι πόσο ταιριάζουν, με τα εξτρίμ σπορ τους και την κοινή αγάπη τους στο παρκούρ, απο την άλλη φοβάμαι οτι θα του βγεί το Ισλαμ κάποια μέρα του Αλαντίν και οι εμφανίσεις της Γιασμίν θα είναι μόνο με μπούργκα και μαυρισμένο μάτι. Αν πάλι δε του βγεί το Ισλάμ, σίγουρα θα φάει πουλάρα. 
Μπορεί η Γιασμίν να μας το παίζει η κόρη μου η σοσιαλίστρια, αλλά τα γουστάρει και τα λεφτάκια της. Τους δίνω 3 χρόνια το πολύ -Κι αυτό λόγο παρκούρ-, με άπειρο κέρατο απο τους μπράβους. Μετά, η δυναμική πριγκίπισσα σίγουρα θα το γυρίσει, και θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στη ''μπιφτεκούπολη'' με τις λοιπές τζιβιτζιλούδες να κάνουνε πλάτσα πλούτσα. Και δεν εννοώ στο νερό. Ο Αλαντίν θα μεγαλώνει τα παιδιά.

Ηθικό δίδαγμα (του Αλλαντίν): Το να είσαι κλεφτρόνι-τσαντάκιας παραγράφεται αν είσαι καλόψυχος. Οι κακοί άλλωστε, είναι αυτοί που ξημεροβραδιάζονται στα χωράφια να καλλιεργήσουν καρπούζια και να τα πουλήσουν τίμια στην λαική αγορά, για να έρθεις εσύ να τους τα κλέψεις και να ζητάς και τα ρέστα. Και αν έχεις καταπληκτική φωνή και ζωάκια για φίλους, θα παντρευτείς τη πριγκίπισα!!
Ηθικό δίδαγμα (της Γιασμίν): Επειδή ο σουλτάνος είναι φλούφλης και σ' έκανε μαλακιστήρι, έχεις το δικαίωμα να ξεφτιλίζεις τον κάθε κακομοίρη που σε γουστάρει, αλλα τελικά, αν έχεις καταπληκτική φωνή και ζωάκια για φίλους, θα παντρευτείς έναν τυπάκο που δεν είναι του επιπέδου σου για να ξεσπάς πάνω του τα κόμπλεξ ανωτερότητάς σου. Μαλάκω.




Η ωραία κοιμωμένη

Αυτο το παραμύθι είναι μια τεράστια πλεκτάνη του πρίγκιπα και της Ωρώρα!!! 
Ας τα πάρουμε όμως απο την αρχή. Κατ αρχ'ας να ξεκαθαρίσω οτι η Μαλέφισεντ δεν είναι κακιά. Ήτανε αγενέστατο εκ μέρους των βασιλεων να μην την καλέσουν στο πανηγυράκι τους. Κι εγω θα τσαντιζόμουν και με το δίκιο της.
Εν συνεχεία, τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που αρραβωνιάζουν τα παιδιά τους απο κούνια; σίγουρα στείλανε τη μικρή να ζήσει στο πουθενά για να μη πέσει κάνα τηλεφώνημα στην πρόνοια.
Η κοροιδία όμως ξεκινάει απ' όταν γνωριστήκανε τα παιδιά. Ο πρίγκιπας κάνει μπαμ απο μακριά οτι είναι μεγάλη πούστρα. Μα έλα τώρα, κάνει παρέα μ' ένα άλογο... Και στη τελική, τόσα παραμύθια, δράματα και κακό, παράνομες σχέσεις, γονείς που δε θέλουν τους γκόμενους, δε μπορεί αυτοί τόσο ονειρικά, να ήταν αρραβωνιασμένοι επειδή έτσι θέλαν οι δικοί τους και τελικά να γνωρίστηκαν τυχαία και να ερωτεύτηκαν. Απλά βολεύτηκαν!! Θα δώσανε και κάνα χαρτζηλικάκη στη Μαλέφισεντ 
να το παίξουνε έρωτας και πεθαίνω για σένα, και μετά ποιός τους είδε. Η bimbo Ωρώρα είναι το τέλειο κόλπο για να ρίξει στάχτη στα μάτια των δικών του για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. και άλλωστε γιατί να μην την βολεύει κι εκείνη να παντρευτεί τον πλούσιο και τελικά να καυλαντίζει όποιον θελει; αμεεεε... έξυπνο το ζευγαράκι!
Τώρα τρώνε τα λεφτά που κληρονόμησαν σαν βασιλιάς και βασίλισσα. Αυτός καλοπερνάει στις σάουνες στο γκάζι, κι αυτή αράζει στο Σεν Τροπέ με κάτι μαυρισμένα πιπινάκια.

Ηθικό δίδαγμα: Δεν έχει σημασία αν είσαι το ζεύγος Μακρυπούλια-Χατζηγιάννης των παραμυθιών. Αν έχεις καταπληκτική φωνή και ζωάκια για φίλους, ο νέος γκέυ κολλητός σου θα είναι το εισητήριό σου για να βάλεις βυζιά και να πας να τα μοστράρεις στη Μύκονο.



Χιονάτη

Με μια πρώτη ματιά, θα έλεγα πως η Χιονάτη είναι το πιο φαλλοκρατικό παραμύθι του κόσμου. Αλλά στη πραγματικότητα, η Χιονάτη  είναι πολύ δυναμική γκόμενα. Απλά έχει ένα μεγάλο φετίχ. Το να είναι submissive με μια δόση ταπείνωσης. Πως το λένε, BDSM!
Θα σας εξηγήσω αμέσως πως έχουν τα πράγματα. Η Χιονάτη απο την αρχή μας δείχνει πως το μουνί της χτυπάει παλαμάκια για πούτσα, τραγουδώντας απ' το πρωί ως το βράδυ some day my prince will come. Μόλις όμως βρήκε τα δύσκολα, δε το 'χε σε τίποτα να σηκωθεί και να φύγει απ'το σπίτι. Στα παπάρια της, πουλάρα. Την έκανε λοιπόν και με το που βρήκε σπίτι στο δάσος πήγε και την έπεσε. Υπάρχει καμία γυναίκα που θα ήταν στα καλά της και θα έβρισκε ένα σπίτι στο δάσος να μπει να κοιμηθεί χωρίς να σκέφτεται οτι θα ξυπνήσει στη μπανιέρα με τον πάγο και τα όργανα στη λεκάνη; Οχι! Η ανωμαλάρα η Χιονάτη όμως πόνταρε στο οτι θα επέστρεφε κανένας βαρύμαγκας ξυλοκόπος που χε να δει γυναίκα απ'την εποχή του βουλγαροκτόνου, και θα τη σάπιζε στο πούτσο. Αντ' αυτού, άνοιξε τα μάτια της και είδε 7 νάνους. Τι να κάνει η καημένη η Χιονάτη. Σου λέει, μπορεί να μη βρήκα τον ένα τον βαρβάτο, αλλά τουλάχιστον είναι 7 τα πέη. Έμεινε λοιπόν εκεί. Και ενώ αρχικά πίστευα οτι οι νάνοι την εκμεταλλεύονταν (σκούπιζε, έπλενε, τους μαγείρευε, τους συμμάζευε...) τελικά η Χιονάτη είναι η καλύτερη απ' όλες. Απλά είχε μπει στην φαντασίωση της νοικοκυράς, και ικανοποιούσε τους οργασμούς της με το μεγαλύτερο gangbang στην ιστορία των παραμυθιών. Λογικό δεν ήταν να τη ζηλεύει και η μάγισσα; αυτή απο ποιον θα τον έτρωγε; απο τον καθρέφτη; 
Και τελικά, έσκασε κι ο μορφονιός ο πρίγκιπας -πάνω στην ώρα γιατί σίγουρα είχε ήδη βαρεθεί
το ίδιο role playing τόσο καιρό- και παράτησε σίξυλους τους νάνους. Μεγάλος μάγκας η Χιονάτη. 
Και οι νάνοι; ακόμα κλαίνε...

Ηθικό δίδαγμα: Το να είσαι σεξομανής μπορεί να σου προσφέρει ενδιαφέρουσες γνωριμίες και νέες εμπειρίες, και αν έχεις καταπληκτική φωνή και ζωάκια για φίλους, τότε θα παντρευτείς και ένα πλουσιόπαιδο που δε θα ενδιαφέρετε για το παρελθόν σου 


Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Έλα τώρα που δε το χεις σκεφτεί κι εσύ. Ο ύμνος στα ναρκωτικά, το παραμύθι-τρυπάκι. 
Η ταινία βγήκε το 1951, και απλά σκεφτείτε πόσες γενιές μετά μεγάλωσαν εξυμνώντας τη μαστούρα!
Η Αλίκη τη κάνει απο το σπίτι να πάει να αράξει κάπου μόνη της. Να πιεί ένα τσιγάρο. Και τελικά ακολουθεί τον λαγό σε μια παράνοια απο magic shrooms, κάμπιες που κάνουν τον μπαφο-ναργιλέ, μια γάτα που κατεβάζει MDMA και ένα tea party με LSD. Τα τραπουλόχαρτα, άααααλλα ζαμπόν. Δεν γίνεται να σκεφτείς να βάψεις κόκκινα τα τριαντάφυλλα αν δεν είσαι κόκαλο. Μετά ήρθε και ο Τιμ Μπάρτον, έβαλε εκεί έναν Τζόνυ Ντεπ, με τη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη που προδίδετε απο την ανισόρροπη κίνηση του αλκοολικού, και έδεσε το τρυπ. Δε θέλω να ξέρω πόσα λεφτά σκορπίστηκαν
απο τύπους που θέλανε να ζήσουνε το εφέ του πεσίματος στην κουνελότρυπα. Ρομάντζα και μαλακίες δεν υπάρχουνε. Τι, σα τους άλλους; με τα μεξικάνικα δράματα; οχι βέβαια, εδω όλοι είναι χαρούμενοι, sex drugs and rock n roll. Το πολύ πολύ να ρίχνανε καμιά παρτούζα εκεί στο tea party. Μόνο η βασίλισσα είναι στρίντζο επειδή μάλλον κάνει κρακ.

Ηθικό δίδαγμα: Ποιό ήταν το ηθικό δίδαγμα στο dude where's my car; ε, αυτό...




JNM © All rights reserved 2012

Comments

Popular posts from this blog

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΖΗΣΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΕΙΔΗ ΛΑΜΒΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΑΖΟΥΝ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΥΡΙΚΟ/ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ . ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (οσο πραγματικα μπορει να ειναι τα ζώδια τέλος πάντων, ανάλογα με το πόσο πιστεύει ο καθένας) ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΓΩ ΑΤΟΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΖΩΔΙΩΝ... ΤΟ ΕΞΗΓΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΔΗΛΑΔΗ SERIOUSLY, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΗΛΙΘΙΑ COMMENTS ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ/ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΤΛ! ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΑΛΑΦΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ... Love JNM! Αυτό το κείμενο δεν έχει να κάνει με τα ζώδια όπως τα γράφουν τα περιοδικά ή όπως τα περιγράφουν οι αστρολόγοι. Έχει να κάνει με τα ζώδια όπως τα έχω ζήσει εγώ. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο κάποια ζώδια θα έχουν μεγαλύτερη ανάλυση και